Хор и оркестар

ЗАШТО СЕ ОПРЕДЕЛИТИ ЗА ХОР И ОРКЕСТАР


Хор и оркестар у ОШ”Момчило Живојиновић”, подразумева заправо продужену руку музичке културе у овој школи. Забавну и демонстративну платформу музике у којој деца могу да се искажу, науче несто ново и добро забаве! А, практична страна представља учење нових вештина, као што су свирање инструмената ( блок флауте, металофона, клавијатуре) и правилна употреба певачког апарата. Са циљем развијања креативног аспекта дечије личности,што позитивно утиче на развој целокупне личности и дечије дружење(социјализација).
Настава се одржава једном до два пута недељно по потреби, у зависности од припреме за одређену манифестацију и у трајању је од једног школског часа. Час се одржава између смена да настава може бити доступна свима.
Музички репертоар којим се бавимо је свестран, свеобухватан, модеран, најбитније од свега допадљив ученицима који га са задовољством певају! Несто од оквирног репертоара којим се бавимо:
Химне (државна, Светом Сави, школска)
Родољубиве (Востани Сербије, Ово је Србија, Тамо далеко) 
Народне (у циљу одржавања фолклора наше земље, културе и традиције)
Духовне (за Светог Саву , делови литургије Св.Јована Златоустог)
Староградске ( У тем Сомбору, Ти једина)
Страни народњаци (типа РУМ ДУМ ДУМ, Шуплевски)
Енглеске
Руске
Забавне (домаће, дечје, стране) 
Филмска (Станд бy ме)
Еверластинг сонгс (- типа Елвис, Банана сонг )
Остали репертоар иде по избору деце.
Рад и труд ученика који долазе на хор и оркестар се крунише учестовањем на манифестацијама као сто су: Дан Светог Саве, дан школе, изложбе, промоције где год има места и потребе.
Као посебну категорију издвајамо такмичење хорова, такмичење група ”Златна сирена” и несто чиме се наша школа посебно поноси јесте, школско певачко такмичење ”Момчиловци певају хитове”.
”Момчиловци певају хитове” представља такмичење где сваки од ученика који жели да пева може показати своје певачко умеће. Али ученици певају искључиво хитове, то су правила игре. Први круг такмичења се одржава крајем марта, до финала који се завршава пре дана школе. Победник добија лепу награду (петицу из музичке културе)))). Сваке године је награда другачија.
Наше музичке активности су увек пропраћене уз подршку локалних музичара, све у зависности од потребе школе или музичких студија наших музичких пријатеља.

Професор музичке културе

Ивана Бранковић

ШКОЛАРЦИ

ШKOЛA