Излет у Царску бару

Излет у Царску бару Еколошка и Биолошка секција  су 27.09.2014. год. извеле излет до Царске баре. Царска бара је специјални резерват природе у првом степену заштите. 

И поред нестабилног времена и спречености неких ученика, на излет је кренуло 94 ученика у два аутобуса, у пратњи наставница биологије и наставника географије, Николе Ристеског.
У Царској бари прво смо обишли Природњачку кућу, где смо упознали најтипичније становнике од око 250 врста птица, 500 врста биљака и многих других организама.
Прошетали смо до пристаништа, где смо сачекали бродић "Царску лађу". Возили смо се у две групе. Док је једна група била на бродићу, друга група је имала слободно време за рекреацију и шетњу стазом здравља. На бродићу  је наш водич Миливоје имао занимљиву причу о трски, рогозу, воденом орашку и папрати, орлу белорепану, водомару, чапљама , корморану и многим другим становницима.Бродићем смо се возили по мртваји до видиковца, где је најближе могуће прићи Царској бари. Уживали смо у вожњи током непуних 2 сата.
Током слободног времена ученици су играли фудбал и одбојку, користили реквизите са игралишта,узимали узорке воде, а највише хватали жабе којих је било на сваком кораку.
Излет смо завршили посетом селу Бело Блато, тј. салашу у етно стилу "Лујза". Срдачно смо дочекани од газдарице и провели дивно време у дружењу са њеном породицом и животињама "манекенима".
Утисци са излета су изузетни. 

ШКОЛАРЦИ

ШKOЛA